• Welkom op Royal-Irene.nl

  Welkom op de website van Royal Irene

 • Music is our first love

  Band's, Dj's, Live Act's, Shows en thema feesten.

 • Klik hier!

  Ook Cafe Ut Midde is actief op Facebook! Duimpje omhoog!

 • Programma?

  Klik hier voor onze agenda

 • Jupiler!

  Mannen weten waarom!

Over Royal Irene

ROYAL IRENE, HISTORIE IN ERE HERSTELD

EEN STUKJE HISTORIE

Waarschijnlijk is Royal Irene de laatste plek in Blerick waar de Horeca-historie in elke steen, plank en spijker aanwezig is.

In het midden van de vorige eeuw verliet Toën Zumdick Venlo en het City-theater vanwege de concurrentie van Peters (bioscoop Scala Venlo) en opende in Blerick de bioscoop Royal Irene.

In dit pand werd de Blerickse carnavalsvereniging De Wortelepin opgericht in 1948. Toën Zumdick werd hiervan de eerste vorst. De allereerste ‘Wortelepinne-Vastelaovend’ werd door het polygoon gefilmd. Het pand ‘Royal Irene’ komt daarin (1:40 min.) voorbij met gehesen vlag! Daarna zien we de vasteloavesvierders in de zaal feest vieren.

HET EPISCH CENTRUM VAN HET BLERICKS VERENIGINGSLEVEN

Vele verenigingen hebben in Royal Irene hun roots en een groot aantal Blerickenaren heeft wel eens van de Bioscoop en later de Snackbar gebruik gemaakt.

Kinderen in de jaren 70 probeerden een glimp op te vangen van de ontdeugende plaatjes in de vitrines in het halletje, en pubers gingen er biljarten met op de achtergrond het geluid van een seksfilm, vandaar ook de bijnaam ‘Seksepietje’… een combinatie van de sexbioscoop en de naam van de exploitant Piet van Hees.

EEN WAARDIG VERVOLG OP DE RIJKE HISTORIE

Als je het pand binnen gaat overvalt je het ‘Paradiso-gevoel’, wat een grandeur, wat een sfeer en wat een mogelijkheden. Dat was ook de eerste indruk die de huidige ondernemers overviel toen zij met hun plannen naar binnen gingen.

Hier hoef je de ogen maar te sluiten om top artiesten op het fraaie podium te zien optreden.

EN ZO ONTSTOND MUZIEKTHEATER ROYAL IRENE

Hier gaat wekelijks een topact de regionale liefhebbers van goede muziek verwennen. Dat kan Blues, Classic rock of Limburgs muzikaal erfgoed zijn! De concertagenda biedt voor elke muziekliefhebber wat wils.

Share on facebook